Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Adunarea generală a preoților din Episcopia de Edineț și Briceni

 

Joi, 15 decembrie 2011, la sediul Eparhiei de Edineț și Briceni, sub președenția Prea Sfințitului Nicodim, a avut loc adunarea generală a preoților. Prea Sfințitul Nicodim a trecut în revistă cele mai importante evenimente ecleziastice ale anului 2011, printre care se enumeră convocarea Sinodului Arhieresc la începutul lunii februarie și vizita Sanctității Sale Kiril în Republica Moldova în perioada 8-10 octombrie, făcînd și un scurt bilanț al acestor evenimente. În cadrul întrunirii, Ierarhul a mai oferit unele îndrumări privitoare săvîrșirea sfintelor slujbe și la întreținerea în curățenie a sfintelor lăcașuri.

Secretarul eparhial, protoiereul mitrofor Adrian Cotelea, din numele clericilor Eparhiei de Edineț și Briceni a mulțumit Prea Sfințitului Nicodim pentru grija părintească pe care a arătat-o față de parohiile din Țara de Sus, oferindu-le tuturor în dar sfinte antimise fabricate la ”Sofrino”, ilitoane, burete și calendare de masă.

La încheierea ședinței, soborul preoților în frunte cu Prea Sfințitul Nicodim au săvîrșit în Trapeza Episcopiei o slujbă de pomenire pentru răposata roaba lui Dumnezeu Stepanida, preoteasa părintelui Dimitrie Chirilov, parohul bisericii ”Acoperămîntul Maicii Domnului” din satul Berlințî, raionul Briceni, de la mutarea căreia la cele veșnice s-au împlinit șapte ani.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pururea pomenita preotesă Stepanida Chirilov

Comments are closed.