Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă arhierească la Catedrala „Sf. Vasile cel Mare” din oraşul Edineţ

 

Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a oficiat în Duminica a XXVI-a după Cincizecime Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Vasile cel Mare” din oraşul Edineţ, în fruntea soborului de slujitori ai Catedralei şi în prezenţa mulţimii credincioşilor. Cu binecuvîntarea Prea Sfinţiei Sale, după citirea Sfintei Evanghelii, preotul Adrian Postolache, cleric al Catedralei, a rostit un cuvînt ziditor de suflet.

La final, Ierarhul a adresat credincioşilor un cuvînt de învăţătură în care a explicat pericopa evanghelică a zilei despre vindecarea femeii gîrbove. Prea Sfinţia Sa a accentuat înţelesul duhovnicesc al acestei minuni săvîrşite de Mîntuitorul, subliniind necesitatea îndreptării noastre din gîrbovirea păcatelor, prin rugăciune şi post, pentru a ne îndrepta privirea de la cele lumeşti şi trecătoare spre cele duhovniceşti, îanlte şi veşnice.

La despărţire fiecare credincios prezent la slujbă a primit în dar din partea Ierarhului cartea Sanctităţii Sale Kiril, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii – Libertatea şi responsabilitatea: în căutarea armoniei.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.