Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Biserica ”Sfîntul Ierarh Mitrofan” a Mănăstirii Călărășeuca și-a sărbătorit ocrotitorul

      

 

 Cu prilejul hramului de iarnă al bisericii ”Sfîntul Ierarh Mitrofan” a Mănăstirii ”Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Călărășeuca, raionul Ocnița, marți, 6 decembrie, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a săvîrșit aici Sfînta Liturghie, înconjurat fiind de un impresionant sobor de preoți și diaconi. La serviciul divin a participat și o mulțime de credincioși, care au venit să-l cinstească astăzi pe ocrotitorul acestei sfînte mănăstiri. Cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, după citirea Sfintei Evanghelii, un cuvînt de zidire duhovnicească a adresat credincioșilor adunați la slujbă arhimandritul Paisie (Cecan), starețul Mănăstirii Noul-Neamț, Chițcani.

După Sfînta Liturghie, soborul de slujitori în frunte cu Prea Sfințitul Nicodim și mulțimea credincioșilor au înconjurat în procesiune solemnă cu icoana Sfîntului Ierarh Mitrofan al Voronejului biserica mănăstirii și a fost săvîrșit un Te Deum de rugăciune către Sfîntul Mitrofan și către Binecredinciosul Cneaz Alexandru Nevskii, a cărui cinstire de asemenea se face în această zi.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a adresat obștii monahale și creștinilor un cuvînt de învățătură în care a evidențiat momentele pilduitoare din viața sfîntului prăznuit, minunile și povățuirile sale duhovnicești, subliniind importanța lor și pentru timpul în care trăim. Totodată, Ierarhul a exprimat calde felicitări maicii starețe, egumena Eufrosinia, slujitorilor și viețuitoarelor sfintei mănăstiri cu prilejul hramului de iarnă, urînd tuturor sănătate, duhovnicești împliniri și mîntuire sufletească. Alese cuvinte de felicitare a rostit Prea Sfinția Sa și în adresa omagiaților acestei zile – ieromonahului Mitrofan, slujitor al Mănăstirii Călărășeuca, protoiereului Alexandru Usatîi, Blagocin al raionului Ocnița și domnului Alexandru Buga, secretar de presă. În semn de binecuvîntare și felicitare cu ocazia sărbătorii, fiecare credincios prezent la slujbă a primit din partea Arhiereului cite o iconiță.

Sărbătoarea a continuat cu o agapă frățească oferită cu mult drag de către maicile de la mănăstire tuturor creștinilor prezenți la slujbă.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.