Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Liturghie Arhierească la biserica ”Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Stolniceni, raionul Edineț

 

Luni, 14 noiembrie 2011, în ziua pomenirii Sfinților Doctori fără de arginți Cosma și Damian și a mamei lor Teodota, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie în biserica cu hramul ”Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Stolniceni, raionul Edineț, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Predica ce a urmat citirii Sfintei Evanghelii a fost rostită de protoiereul Nicolae Saracuța, slujitor la biserica ”Sfîntul Ierarh Nicolae” din orașul Bălți, care, pornind de la exemplul vieții Sfinților Doctori fără de arginți, a îndemnat credincioșii să-și îndeplinească fiecare conștiincios slujirea spre care a fost chemat de Dumnezeu şi prin aceasta să dobîndească mîntuirea sufletului.

După Sfînta Liturghie, soborul preoților în frunte cu Prea Sfințitul Nicodim au săvîrșit un Parastas pentru robii lui Dumnezeu Emilian și Maria — părinții parohului bisericii  ”Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Stolniceni, protoiereul Alexei Tanaseiciuc. Slujba a fost săvîrșită la mormîntul maicii sale, care se află în curtea sfîntului lăcaș, cu prilejul împlinirii a nouă ani de la trecerea ei la cele veșnice.

În tradiționalul cuvînt de învățătură, Prea Sfințitul Nicodim a subliniat importanța rugăciunilor pentru cei răposați și a afirmat că este de datoria noastră a fiecăruia să ne îngrijim duhovnicește și să nu-i uităm pe cei care ne-au dat viață și ne-au călăuzit pe calea iubirii lui Dumnezeu, pe calea mîntuirii. Totodată, Prea Sfinția Sa a adus mulțumiri părintelui paroh pentru invitația de a liturghisi în această parohie, dar și pentru dăruirea Prea Cucerniciei Sale în lucrarea de păstorire a sufletelor ce i-au fost încredințate. În acest context, Prea Sfinția Sa a dăruit părintelui Alexei o frumoasă icoană cu chipul Mîntuitorului, iar mai mulți ctitori și binefăcători ai bisericii ”Nașterea Maicii Domnului” din localitate s-au învrednicit din partea Ierarhului de medalii și Diplome Arhierești.

Slujba a continuat cu o masă de pomenire oferită pentru toți slujitorii și credincioșii prezenți la serviciul divin.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.