Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească la biserica ”Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe” din orașul Ocnița

 

           Credincioșii de la biserica ”Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe” din orașul Ocnița au avut marea bucurie să-l aibă în mijlocul lor astăzi, 10 noiembrie 2011, cînd se face pomenirea Sfîntului Ierarh Dimitrie al Rostovului, a Cuviosului Iov de la Pociaev şi a Sfintei Mare Muceniţe Parascheva, pe Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. Prea Sfinția Sa a săvîrșit Sfînta Liturghie Arhierească, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în cadrul căreia diaconul Ghenadie Popadiuc a fost hirotonit în treapta de preot. Predica de după citirea Sfintei Evanghelii a fost rostită de protoiereul Mihail Mitrițchii, parohul bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” din satul Naslavcea.
            Pentru meritele deosebite și lucrarea neobosită desfășurată spre binele Bisericii Ortodoxe din Moldova de-a lungul slujirii sale preoțești, duhovnicul Blagociniei Ocnița și parohul bisericii ” Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe” din orașul Ocnița, protoiereul mitrofor Alexandru Ceaglei, prin binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Mitropolitul Vladimir, a fost decorat de către Prea Sfințitul Nicodim cu ordinul ”Cuviosul Paisie Velicicovski”.
           În cuvîntul său de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul a vorbit credincioșilor despre importanța rugăciunii particulare și de obște, la slujbele bisericii, ca răspuns conștient al oamenilor la chemarea Mîntuitorului care stă și bate la ușa inimii fiecărui creștin. De asemenea, Prea Sfinția Sa l-a felicitat pe părintele paroh Alexandru cu marea distincție de care s-a învrednicit, reafirmînd în fața credincioșilor că Prea Cucernicia sa este un slujitor vrednic al altarului, care o merită pe deplin.
           Dimpreună cu arhiereștile binecuvîntări, fiecare credincios prezent la slujbă a primit la despărțire cîte o iconiță cu chipul Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.