Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Patriarhul Kiril a depus o coroană de flori la complexul memorial “Eternitate”

 

La 9 octombrie, curent, după săvârșirea Liturghiei în scuarul Catedralei Mitropolitane, Sanctitatea Sa Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii a vizitat Memorialul gloriei militare “Eternitatea”.

Întâistătătorul Bisericii Ruse a depus o coroană la monumentul ostașilor căzuți pentru eliberarea Moldovei în anii celui de-al doilea război mondial. Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir, precum și ambasadorul plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova Vladimir Kuzmin au depus flori la monumentul ostașilor.

În adresarea sa către veteranii și soldații sosiți la memorial, Patriarhul Kiril a menționat:

“Cunoaștem ce pierderi a suferit Moldova, cum au fost nimicite multe localități, Chișinăul fiind distrus în proporție de 70 la sută, iar sute de mii de oameni au fost omorâți pentru a satisface dorința cuiva de înrobire a acestui popor. Dar acestor gânduri nelegiuite nu le-a fost dat să se împlinească. Cunoaștem cum poporul Moldovei s-a ridicat în apărarea granițelor Patriei sale și ce sacrificii au fost aduse. Acest lucru nu poate lăsa pe nimeni rece și indiferent, pentru că fiecare viață umană este de neprețuit în fața lui Dumnezeu și a oamenilor.

În memoria victimelor a fost ridicat acest monument și cinstind faptele și sacrificiul în numele poporului, ne adresăm astăzi cu un cuvânt de susținere a veteranilor. Vă urez multă sănătate și mulți ani. Sunteți martorii adevărați ai eroismului și al vitejiei poporului vostru. Astăzi, când mulți încearcă să spună neadevăruri despre victoria voastră, nu sunteți niște necuvântători sau monumente sculptate, ci martori vii ai faptelor de vitejie și ai biruinței poporului.

Cred că atât timp cât suntem vii, avem o misiune deosebită – să transmitem această mărturie tinerii generații, cultivându-i dragostea pentru Patrie și popor, precum și capacitatea de a-și apăra Patria și poporul în vremuri de restriște. Să vă apere Domnul și să vă dea sănătate și bucurie apropiaților, rudelor spre fericirea tuturor. Așa să vă ajute Dumnezeu!”

Sursa: mitropolia.md

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.