Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

A fost resfințită biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Mihălășeni, raionul Ocnița

 

Luni, 26 septembrie, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a săvîrșit slujba de sfințire la renovarea bisericii și Sfînta Liturghie Arhierească în biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Mihălășeni, raionul Ocnița, în fruntea unui sobor de preoți. La eveniment a luat parte primarul localității – domnul Leonid Țurcan, ctitorul principal al sfîntului locaș — domnul Gheorghe Ostavciuc, și mulțime de credincioși.

La finalul serviciului divin, Prea Sfinția Sa l-a felicitat pe părintele paroh, protoiereul Ioan Agatii, și întreaga obște de creștini cu prilejul resfințirii bisericii, mulțumind tuturor pentru contribuția adusă la renovarea și împodobirea bisericii. ”Biserica, în calitatea ei de locaș de închinare, este locul în care, prin săvîrșirea Tainelor și ierurgiilor, se sfințește viața omului în vederea dobîndirii fericirii veșnice în Împărăția lui Dumnezeu. Deaceea, Biserica îi are în atenție și se roagă mereu cu rugăciuni deosebite pentru cei ce ”iubesc podoaba Casei lui Dumnezeu” – a mai subliniat Ierarhul.

În acest context, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Vladimir, Prea Sfințitul Nicodim l-a decorat pe ctitorul principal al bisericii ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Mihălășeni — domnul Gheorghe Ostavciuc, cu ordinul ”Cuviosul Paisie Velicicovskii” de gradul II. Mai mulți ctitori și binefăcători, între care și primarul localității – Leonid Țurcan, s-au învrednicit de Diplome Arhierești, iar fiecare creștin a primit în dar din partea Arhipăstorului cîte o iconiță.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.