Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

De praznicul Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos, Prea Sfințitul Nicodim a săvîrșit Sfinta Liturghie la Catedrala ”Sf. Nicoale” din Orhei

 

Pe 6/19 august Biserica Ortodoxă prăznuiește marea sărbătoare domnească a Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos în Muntele Taborului, descoperind apostolilor Dumnezeirea Sa atît cît au putut ei să o perceapă. Este un praznic al Luminii Dumnezeiești ce ne cheamă la o schimbare lăuntrică, la iluminare, la conformarea vieții noastre la voia cea sfanta a lui Dumnezeu, Care totdeauna vrea binele si fericirea noastra, a tuturor oamenilor. De această mare sărbătoare, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a săvîrșit Sfînta Liturghie Arhierească la Catedrala ”Sf. Nicolae” din Orhei înconjurat de un sobor de preoți și de mulțimea credincioșilor.

La finalul Sfintei Liturghii a avut loc slujba de sfințire a strugurilor și a poamelor ce se aduc în mod tradițional în această zi la biserică și cuvîntul de învățătură al Ierarhului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.