Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

O nouă broşură despre mănăstirea de maici “Adormirea Maicii Domnului”, s. Calaraşovca

 

 

Mănăstirile sînt locaşuri de cult înfiinţate de oameni care l-au iubit pe Dumnezeu mai mult decît viaţa acestei lumi şi care ascultând porunca Domnului «Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-mi urmeze Mie (Marcu 8;34) au slujit în chipul călugăresc.

În general, mănăstirile sînt situate în locuri retrase, dar ele sînt acele locaşuri sfinte ce ard ca lumînările – jertfe vii ale credinţei, oaze liniştite pentru sufletele zbuciumate de valurile vieţii, întărire pentru a duce crucea pe drumul vieţii spre Patria Veşnică.

Mănăstirea de maici “Adormirea Maicii Domnului”, din apropierea satului Calaraşovca, este una din podoabele duhovniceşti a ţării noastre. Această mănăstire este situată la graniţa de nord a Republicii Moldova cu Ucraina, pe malul Nistrului, într-un defileu împădurit, loc deosebit de pitoresc ales de Dumnezeu pentru a-l sfinţi.

Pentru a scoate la lumină istoria acestei străvechi vetre monahale, recent cu binecuvântarea Preasfinţitului Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni şi cu stăruinţa şi purtarea de grijă a  maicii Eufrosinia, stareţa sfintei mănăstiri Calaraşovca, a fost editată o broşură ilustrată despre istoria mănăstirii de la înfiinţare pînă în zilele noastre.

Textul acestei broşuri a fost adunat din diferite surse de maicile din această mănăstire, iar de aranjamentul în pagină, machetare, tipar şi corectură s-au ocupat  Î.S. "Tipografia Centrală" în conlucrare cu colaboratorul Serviciului de presă a Mitropoliei, teologul şi web designerul, Mihail Bortă.

Broşura mănăstiirii de maici “Adormirea Maicii Domnului” — Calaraşovca, a fost editată în limbile română şi rusă şi va fi distribuită începând cu data de 20 august, de ziua prăznuirii Sf. Ierarh Mitrofan al Voronejului, zi în care biserica cu hramul “Sf. Ierarh Mitrofan” de la mănăstirea Calaraşovca va împlini 100 de ani de la punerea primei pietre la temelie, iar în mănăstire cu această ocazie se va oficia o liturghie arhierească.

Comments are closed.