Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În ziua pomenirii Sfîntului Cneaz Vladimir, Prea Sfinţitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie Arhierească la Catedrala „Sf. Nicolae” din oraşul Orhei

 

 

Joi, 28 iulie, în ziua pomenirii Sfîntului Cneaz Vladimir, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie Arhierească la Catedrala „Sf. Nicolae” din oraşul Orhei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Predica de după citirea Sfintei Evanghelii a fost rostită de către protoiereul mitrofor Ioan Cucuietu, paroh al Bisericii „Sf. Treime” din satul Grimăncăuţi, raionul Briceni. În cadrul serviciului divin, absolventul Seminarului Teologic din oraşul Kiev, Andrei Tabuncic, a fost hirotonit în treapta de diacon.

La finalul Sfintei Liturghii, soborul de preoţi în frunte cu Prea Sfinţitul Nicodim au săvîrşit un Te Deum de sănătate pentru Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Preasfinţitul Mitropolit Vladimir, care în această zi îşi sărbătoreşte ocrotitorul său ceresc, Sfântul Întocmai cu Apostolii Cneaz Vladimir.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.