Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfinţitul Nicodim a participat la slujba de resfinţire a bisericii «Sf. Nicolae» din satul Fundoaia, raionul Herţa, regiunea Cernăuţi, Ucraina

 

 

Marţi, 26 iulie, de praznicul Soborului Arhanghelului Gavriil, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a participat, la invitaţia protoiereului Vasile Cazac, la slujba de resfinţire a bisericii cu hramul "Sf. Nicolae" din satul Fundoaia, raionul Herţa, regiunea Cernăuţi, Ucraina, alături de Prea Sfinţitul Meletie, Episcop de Hotin, Vicar al Mitropoliei de Cernăuţi şi Bucovina.

Programul de slujbe a început cu Sfînta Liturghie Arhierească, care s-a desfăşurat în aer liber pe o Sfîntă Masă special amenajată într-un foişor din curtea bisericii, şi a continuat cu un Te Deum şi slujba de resfinţire a bisericii "Sf. Nicolae". La serviciul divin a luat parte un sobor de 15 preoţi în frunte cu secretarul Eparhiei de Edineţ şi Briceni, protoiereul mitrofor Adrian Cotelea, blagocinul de Herţa, protoiereul mitrofor Dumitru Pavel, şi blagocinul de Voloca, protoiereul mitrofor Ioan Gorda.

Amintim că biserica "Sf. Nicolae" a fost renovată prin strădaniile credincioşilor din satul Fundoaia în frunte cu părintele paroh, protoiereul Vasile Cazac, ea fiind cea mai mică, dar şi cea mai veche biserică din zonă, anul acesta împlinind frumosul jubileu de 450 de ani de la fondare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.