Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

A fost pusă piatra de temelie pentru biserica ce va purta hramul „Sf. Mare Mucenic Dumitru” din satul Elizavetovca, raionul Donduşeni

 

 

În dimineaţa zilei de luni, 18 iulie, Prea sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a sfinţit piatra de temelie pentru construirea unei noi Biserici cu hramul „Sf. Mare Mucenic Dumitru” în satul Elizavetovca, raionul Donduşeni. Lucrările de construcţie vor fi coordonate de protoiereul Oleg Străinu, parohul bisericii „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Plop, raionul Donduşeni, sub a cărui îngrijire duhovnicească se află locuitorii din Elizavetovca, ctitori principali ai viitorului sfînt locaş fiind primarul satului, domnul Vladimir Mişcişin, şi domnul deputat Marc Tcaciuc, originar din această localitate.

După slujba de sfinţire, vlădica Nicodim a rostit un cuvînt în care a subliniat importanţa deosebită a zidirii Casei lui Dumnezeu, îndemnându-i pe credincioşi să participe atât fizic cât şi material după posibilităţi la finalizarea ei.

La acest eveniment important din viaţa parohiei Elizavetovca a luat parte un sobor de preoţi din cuprinsul Blagociniei Donduşeni, primarul satului, domnul Vladimir Mişcişin, şi numeroşi credincioşi care la despărţire au primit din partea Ierarhului cîte o iconiţă cu chipul Sfîntului Mucenic Dumitru.

Apoi Prea Sfinţia sa şi-a îndreptat paşii spre monumentul eroilor din localitate unde a săvîrşit un parastas de pomenire pentru cei 24 de bărbaţi ai satului omorîţi de armatele fasciste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.