Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Enoriașii Bisericii ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Verejeni, raionul Ocnița, au primit vizita prea Sfințitului Nicodim

 

 

Sîmbătă, 16 iulie, mulțimea credincioșilor de la Biserica ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Verejeni, raionul Ocnița, în frunte cu părintele paroh, protoiereul Vitalie Guțu, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, săvîrșind slujba de sfințire a bisericii renovate și Sfînta liturghie Arhierească. La serviciul divin Prea Sfinției sale i-a coliturghisit un sobor de preoți din cuprinsul Blagociniei Ocnița, răspunsurile la strană fiind oferite de corul de maici de la mănăstirea Călărășeuca. Predica de după citirea Sfintei Evanghelii a fost rostită de părintele Oleg Bacal, parohul Bisericii ”Înălțarea Sfintei Cruci” din localitatea Mereșeuca, raionul Ocnița.

La finalul Sfintei Liturghii, Prea Sfințitul Nicodim a adresat credincioșilor un cuvînt de învățătură în care a atras atenția asupra necesității rugăciunii pentru curățirea sufletului în vederea dobîndirii Împărăției Veșnice a Sfintei Treimi. Faptul că suntem neputincioși și slabi în fața ispitelor vieții și comitem păcate nu trebuie să ne arunce în deznădejde, crezînd că rugăciunea noastră nu va mai fi ascultată de Dumnezeu, ci mai vîrtos să plecăm genunchii cu smerenie și pocăință în fața Părintelui Ceresc, cerîndu-i iertare pentru greșelile noastre cu deplina încredere că negreșit o vom primi – a mai menționat vlădica Nicodim. Totodată, Prea Sfinția Sa  a adus mulțumiri părintelui paroh Vitalie Guțu pentru grija părintească pe care o poartă bisericii din sat și păstoriților săi, dar și credincioșilor care, păstrînd tradiția strămoșească, nu au uitat să-și îndeplinească datoria față de Casa lui Dumnezeu. În acest context, parohul și mai mulți ctitori și binefăcători ai Bisericii ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Verejeni au fost decorați cu distincții bisericești, iar mulțimea credincioșilor a primit din partea Ierarhului cîte o iconiță în semn de binecuvîntare.  

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.