Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica a IV-a după Cincizecime, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a săvîrșit Sfînta Liturghie în Catedrala ”Sf. Nicolae” din orașul Orhei

 

 

În Duminica a IV-a după Cincizecime, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a săvîrșit Sfînta Liturghie în Catedrala ”Sf. Nicolae” din orașul Orhei înconjurat de soborul slujitorilor acestui sfînt locaș și de mulțimea credincioșilor.

 Cu binecuvîntarea Prea Sfinției Sale, protoiereul Iulian Rusu a rostit un cuvînt de învățătură în care, explicînd credincioșilor pericopa evanghelică despre minunea vindecării slugii sutașului, a atras atenția asupra importanței credinței în viața omului și asupra necesității confirmării acesteia prin fapte bune.

La finalul Sfintei Liturghii, vlădica Nicodim l-a decorat pe protoiereul mitrofor Ioan Topală cu medalia Episcopiei de Edineț și Briceni în cinstea ”Sf. Ierarh Vasile cel Mare” cu prilejul jubileului de 60 de ani de slujire la altar. Tot în acest context Prea Sfinția Sa a adus sincere condoleanțe părintelui Ioan în legătură cu trecerea prematură la cele veșnice a fiului său Constantin.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.