Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie Arhierească în Catedrala ”Sf. Nicolae” din orașul Orhei

 

 

În Duminica a II-a după Cincizecime, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, înconjurat de un sobor de preoți  și diaconi, a oficiat Sfînta Liturghie în Catedrala  ”Sf. Nicolae” din orașul Orhei. Pe lîngă mulțimea de credincioși la serviciul divin a participat și nou alesul primar al urbei, domnul Vitalie Colun. În cadrul slujbei, teologul Mihail Bercovici a fost hirotonit în treapta de diacon pe seama Catedralei ”Sf. Ierarh Vasile cel Mare” din orașul Edineț.

După Sfînta liturghie, Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică, a vorbit credincioșilor despre importanța Postului Sfinților Apostoli în care ne aflăm, a cinstirii sfinților care s-au proslăvit în pămîntul Moldovei, după care a adresat felicitări și binecuvîntări pentru desfășurarea unei activități rodnice spre binele poporului dreptmăritor nou alesului primar al orașului Orhei, domnului Vitalie Colun , și i-a oferit în dar o Sfîntă Scriptură.

Lar rîndul său, domnul primar a mulțumit Prea Sfinției sale pentru binecuvîntarea acordată și credincioșilor pentru rugăciune și susținere.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.