Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

A fost sfințită Biserica ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din orașul Edineț

 

 

Pe 3 iunie, cînd sunt pomeniți Sfinții Împărați Constantin și Elena, Prea Sfinșitul Nicodim, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvîrșit slujba de sfințire a Bisericii cu hramul ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din orașul Edineț.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele paroh al acestei biserici, protoiereul mitrofor Constantin Ursachi, pentru meritele sale în slujirea Bisericii şi a creştinilor din localitate, a fost decorat cu ordinul Sf. Cuv. Paisie Velicicovschi şi cu dreptul de a oficia Sf. Liturghie cu Uşile Împărătești deschise până la Heruvic.

La finalul serviciului divin, vlădica Nicodim a felicitat slujitorii și enoriașii cu sfînta sărbătoare și a mulțumit părintelui Constantin pentru osteneala pe care a depus-o la înălțarea acestui Sfînt Lăcaș, spre slava lui Dumnezeu și spre mîntuirea credincioșilor ce se vor ruga aici.

La rândul său, părintele Constantin a ţinut să mulţumească Preasfinţiei Sale, preoţilor şi creştinilor prezenţi, pentru dragostea lor cea mare de a participa la această deosebită ceremonie.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.