Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

De ziua hramului, Prea Sfințitul Nicodim a oficiat Sfinta Liturghie în Biserica ”Sf. Nicolae” din comuna Călărășeuca, raionul Ocnița

 

În Dumunica a V-a după Paști, a samaritencei, și a prăznuirii Mutării moaștelor Sfîntului Ierarh Nicolae, Făcătorul de Minuni, Prea Sfințitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie în Biserica ”Sf. Nicolae” din comuna Călărășeuca, raionul Ocnița, însoțit de un sobor de preoți din blagocinia acestui raion. Vizita ierarhului a fost primită cu multă căldură de credincioșii din localitate, lucrul acesta văzîndu-se din numărul mare de persoane care au luat parte la serviciul liturgic. În cadrul Sfintei Liturghii, în semn de apreciere pentru osteneala depusă timp de peste trei decenii în păstorirea credincioșilor spre Limanul Mîntuirii, părintele paroh al Bisericii ”Sf. Nicolae” din Călărășeuca, protoiereul mitrofor Leonid Sevastianov, a fost decorat cu ordinul ”Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfînt” de gradul II.

În cuvîntul de învățătură adresat credincioșilor la finalul serviciului divin, vladica Nicodim a subliniat importanța pe care o are rugăciunea către Sf. Ierarh Nicolae în viața credincioșilor. Acest lucru este observat mai ales din faptul că foarte multe biserici din cuprinsul Mitropoliei Moldovei poartă hramul în cinstea acestui sfînt, iar supranumele de ”Făcătorul de minuni” confirmă adevărul că Sf. Nicolae nu trece cu vederea nicio rugăciune care i se adresează cu evlavie și credință. În finalul cuvîntului său, Prea Sfințitul Nicodim a îndemnat credincioșii să urmeze exemplul vieții Sf. Nicolae și să stea neclintiți în credința ortodoxă.

La despărțire, vladica a dăruit Bisericii o icoană mare, iar fiecărui credincios cîte o iconiță cu chipul Sf. Nicolae.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.