Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie la Mănăstirea ”Învierea Domnului” din orașul Briceni

 

 

Cu prilejul hramului mănăstirii de maici ”Învierea Domnului ” din orașul Briceni, în a treia zi de Paști, Prea Sfințitul Nicodim a oficiat în acest sfînt așezămînt slujba Sfîntei Liturghii. La această slujbă solemnă au participat treizeci de preoți și trei diaconi din cuprinsul eparhiei noastre, dar și o mulțime de credincioși, atît din orașul Briceni, cît și din localitățile învecinate. În cadrul Serviciului divin, stareța mănăstirii, monahia Daniila, a fost hirotesită în treapta de egumenă, înmînîndu-i-se toiagul și fiind decorată cu dreptul de a purta crucea cu pietre scumpe. După încheierea Sfintei Liturghii a urmat slujba de sfințire a clopotniței mănăstirii și a copiei icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului — „Prodromița” — din Sfîntul Munte Athos, adusă și donată de duhovnicul maicii starețe — protoiereul mitrofor Agatonic Potoroacă.

În cuvîntul său de învățătură, vladîca Nicodim a menționat că lumina și bucuria sfintelor sărbători pascale este sporită în acest sfînt așezămînt monastic și de prezența Maicii Domnului, prin sfînta sa icoană Făcătoare de Minuni ”Prodromița”, îndemnînd toți creștinii să se roage fierbinte și cu credință către această Maică și Mijlocitoare a creștinilor, ”căci ea poate toate cîte le voiește”.

A urmat apoi o agapă frățească în cinstea hramului mănăstirii la care au participat toți slujitorii și în jur de cinci sute de creștini prezenți la slujbă.

 

Biroul de presă al Eparhiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.