Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Sâmbăta a V-a din Postul Mare, Prea Sfințitul NICODIM a oficiat Sfînta Liturghie în mănăstirea „Nașterea Domnului” Zăbriceni

Timpul neprietenos de afară nu a fost o piedică pentru creștinii care au hotărât să se adune astăzi la mănăstirea Nașterea Domnului din Zăbriceni, pentru a da slavă cuvenită lui Dumnezeu la Sfînta Liturghie oficiată de către PS NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni.

 În cuvîntul său de învățătură Prea Sfințitul Nicodim a menționat despre însemnătatea sărbătorii „Laudei Maicii Domnului” și la sfîrșit a îndemnat pe creștini: „Să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste daruri ale Bisericii noastre, să mulțumim lui Dumnezeu pentru faptul că Maica Domnului este și mama noastră. Să mulțumim lui Dumnezeu pentru faptul că avem pe Maica Domnului mijlocitoare pentru binele nostru, să mulțumim lui Dumnezeu că avem pe Maica Domnului ajutătoarea noastră. Să nu uităm că "ceea ce poate Dumnezeu cu puterea, poate Maica Domnului cu rugăciunea", și să avem încredere în ajutorul ei. Să-i urmăm cît putem exemplul, ca să avem și noi parte de binecuvîntarea Domnul nostru Iisus Hristos în veci, Amin!”

În cadrul Sfintei Liturghii, studentul Seminarului Teologic din Pociaev, Alexandru Todiev, a fost hirotonit în treapta de diacon pe seama parohiei „Sf. Alexei Mitropolitul Moscovei” din loc. Alexeevca, raionul Edineț.  Cu această ocazie, Vlădica NICODIM, l-a felicitat pe noul hirotonit urîndu-i să fie un bun și vrednic slujitor al bisericii strămoșești, aducîndu-i în dar un Liturghier.

Serviciul de presă al Eparhiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.