Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

”Să nu fie muți la a predica Cuvântul lui Dumnezeu și să nu fie surzi la a primi, Dumnezeiasca Învățătură” — a îndemnat Prea Sfințitul NICODIM poporul în cea de-a IV-a sâmbătă a Postului Mare


În cea de-a IV-a sâmbătă din Postul Mare, ultima în care Biserica Ortodoxă săvârșește Pomenirea Generală a celor răposați părinți și frați ai noștri dreptmăritori creștini, Prea Sfințitul NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni a slujit în Catedrala ”Sf. Nicolae” din Orhei, însoțit de Secretarul Episcopiei Prea Cucernicul Părinte Adrian Cotelea și clericii Catedralei!

Predica Prea Sfințitului Părinte s-a referit la vindecarea miraculoasă săvârșită de Mântuitorului Hristos, a surdului din ținutul Decapolei, care grăia cu anevoie! Prea Sfințitul Părinte a îndemnat poporul prezent la Sfânta Liturghie, în unison cu textul Sfintei Evanghelii: ”Să nu fie muți la a predica Cuvântul lui Dumnezeu și să nu fie surzi la a primi, Dumnezeiasca Învățătură”!

”Noi vedem că cu toate că Hristos Mântuitorul a poruncit să nu spună nimănui nimic despre minunea săvârșită, lumea și mai mult Îl vestea! Ba mai mult, se mirau cu toții zicând: toate le-a făcut bine: pe surzi i-a făcut să audă și pe muți să vorbească… Și pe noi astăzi, unii ne îndeamnă la necredință, la neîncredere în Dumnezeu! Noi însă, mai mult ca oricând datori suntem să avem credință nestatornică și dragoste, pentru a zice întocmai ca și cei din Evanghelia de astăzi: Pe toate Le face bine Dumnezeul nostru!”— a spus Prea Sfințitul NICODIM în predica Sa!

Biroul de Presă a Episcopiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.