Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

PS NICODIM a avut o întâlnire de lucru cu clericii Catedralei «Sf. Vasile cel Mare» din or. Edineţ

Joi, 10 martie 2011, PS NICODIM a avut o întâlnire de lucru cu clericii şi personalul auxiliar al Catedralei „Sf. Vasile cel Mare” din or. Edineţ. Ierarhul a solicitat din partea clericului superior al Catedralei, prot. Serghei Panaite, un raport privind activitatea liturgică şi pastoral-misionară a preoţilor slujitori.

Episcopul le-a cerut clericilor şi personalului Catedralei să fie pregătiţi pentru numărul mare de credincioşi în timpul Postului Mare şi la Paşti, şi să fie disponibili de a-i ajuta pe credincioşi cu sfaturi şi servicii liturgice, şi în primul rând cu Taina Spovedaniei.  S-a vorbit şi despre o mai bună organizare a slujbelor arhiereşti.

Cel mai important aspect al întâlnirii, se referă la reluarea slujbelor zilnice în Catedrala Episcopală din Edineţ. În felul acesta, pe lângă paraclisul „Sfinţii Trei Ierarhi” de la Sediul Epscopal, Catedrala va fi al doilea locaş din oraş care va avea slujbe în fiecare zi. Până la identificarea altor posibilităţi, răspunsurile la strană vor fi date de elevele Seminarului Teologic Liceal din Edineţ, care vor fi rânduite în aşa fel, încât să nu le fie afectat programul de studii.

Comments are closed.