Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Agenda liturgică a PS NICODIM, Episcop de Edineţ şi Briceni, în prima săptămână a Postului Mare

În prima săptămână a Postului Mare, PS NICODIM, Episcop de Edineţ şi Briceni, a avut o agendă liturgică şi pastorală destul de bogată, vizitând mănăstirile din Eparhie şi ţinând cuvinte de învăţătură legate de perioada Postului Mare:

          Luni dimineaţa, s-a rugat împreună cu clericii or. Edineţ, la Catedrala Sf. Vasile cel Mare, iar la sfârşitul slujbei a citit  rugăciunea de binecuvântare pentru începutul postului.

           Luni seara a citit Canonul Sf. Andrei Criteanul şi a asistat la Pavecerniţa Mare la Mănăstirea “Naşterea Domnului” din Zăbriceni. La sfârşitul slujbei a ţinut un cuvânt de învăţătură despre post şi nevoinţa duhovnicească. Stareţul Mănăstirii, arhimandritul Damian (Burlacu) i-a mulţumit Episcopului pentru vizită, iar ierarhul a binecuvântat obştea mănăstirii pentru un post cu folos.

         Marţi dimineaţa, ierarhul iarăşi a fost în mijlocul clericilor şi credincioşilor, la rugăciunile din Catedrala Sf. Vasile cel Mare, or. Edineţ.

         Marţi seara a participat la Pavecerniţa Mare şi a citit Canonul de pocăinţă la Mănăstirea “Sf. Treime” din s. Rudi, după care, în cuvântul de învăţătură, episcopul a explicat sensurile duhovniceşti ale Rugăciunii Sf. Efrem Sirul, „Doamne şi Stăpânul vieţii mele…”.

        Miercuri dimineaţa PS NICODIM s-a rugat împreună cu obştea monahală de la Rudi şi a săvârşit Liturghia Darurilor Înaintesfinţite.

            Miercuri seara, Episcopul a vizitat Mănăstirea „Învierea Domnului” din Briceni, unde a citit Canonul Sf. Andrei Criteanul şi a rostit un cuvânt de învăţătură despre pocăinţă.

        Joi dimineaţa episcopul s-a rugat la Catedrala Sf. Vasile cel Mare din Edineţ, iar în după amiaza zilei a mers la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din s. Călărăşeuca, unde a citit, în cadrul Pavecernţei Mari, ultima parte a Canonului Sf. Andrei Criteanul.

         Vineri dimineaţa PS NICODIM a slujit Liturghia Darurilor Înaintesfinţite la Mănăstirea Călărăşeuca, rostind la sfârşit un cuvânt despre istoria şi însemnătatea acestei Liturghii specifice Postului Mare.

Comments are closed.