Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

ÎN DUMINICA FIULUI RISIPITOR, PREA SFINȚITUL NICODIM, EPISCOP DE EDINEȚ ȘI BRICENI A LITURGHISIT ÎN PAROHIA „SFÎNTA TREIME” DIN LOC. RUJNIŢA, R-NUL OCNIŢA

În Duminica Fiului Risipitor, Prea Sfinţitul NICODIM, Episcopul de Edineţ şi Briceni a fost întâmpinat cu flori, pâine și sare la poarta bisericii de către primarul localităţii, conducătorii gospodăriilor agricole și protoiereul Alexandru Benzari paroh al bisericii „Sfânta Treime”.

Ierarhul împreună cu preoţii au oficiat slujba sfinţirii bisericii care timp de mai mulţi ani s-a aflat în reparaţie capitală. În timpul Dumnezeieştii Liturghii a fost binecuvîntat să predice în limba rusă prot. mitr. Alexei Tanaseiciuc, iar după rugăciunea Domnească cu un mesaj de învăţătură s-a adresat către enoriaşi prot. Petru Moşneguţu.

La încheierea Te-Deumul Vladîca s-a adresat cu un cuvînt de lămurire a Cuvîntului Dumnezeiesc care astăzi trezeşte un interes deosebit nouă celor ce ne depărtam de Casa lui Dumnezeu şi ne înstrăinăm de Cuvîntul Evanghelic, este vremea când ar trebui să ne oprim de la cele lumești și vremelnice ca să nu ne asemănam cu fiul risipitor din evanghelie.  Astăzi Tatăl Nostru cel Ceresc care ne iubește și ne poartă de grijă, ne așteaptă cu brațele întinse și este gata să ne dea inel în dreapta noastră și ne cheamă la ospățul cel Dumnezeiesc unde în jertfă se aduce cinstitul Trup și de viață făcătorul Sânge al Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos, care se dă nouă spre lăsarea și iertarea păcatelor.  Să ne întoarcem la Tatăl ceresc care ne-a zidit. Dumnezeu ne aşteaptă în pragul bisericilor. Să venim cît avem vreme, că ne aşteaptă şi ne cheamă. Şi căzînd înaintea Lui, să zicem cu căinţă şi lacrimi: "Iată, am greşit la cer şi înaintea Ta. Am rătăcit pe căile păcatului. Ne-am depărtat de Tine şi de biserica Ta. Am căzut în cumplite fărădelegi. Acum ne căim, ne pare rău, ne temem de veşnica osîndă care ne aşteaptă, că nu mai suntem vrednici să ne numim fiii tăi. Ci primeşte-ne înapoi ca pe cei mai de pe urmă robi ai Tăi!" Amin.

Apoi Stăpânul a mulțumit preotului paroh pentru grija părintească pe care o poarta faţă de parohie menţionînd măiestria preotului în activitatea sa de bun gospodar şi cîrmuitor la această mare lucrare de restaurare şi reparaţie a sfîntului locaş.

 O deosebită mulţumire a adus şi doamnei Tatiana Pavliuc, Director General al SRL „Plaiul Bîrlădean”, care a finanţat toate lucrările de restaurare şi pictură a sfântului lăcaș.

La finele Slujbei, a avut loc sfinţirea a două Troiţe frumos împodobite din ograda bisericii.

Servicul de presă al Eparhiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.