Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfinţitul Nicodim a vizitat blagocinia Ocniţa

Continuînd şirul întîlnirilor arhipăstoreşti în Episcopia Ţării de Sus, în ziua de 8 februarie 2011, Prea Sfinţitul Nicodim a vizitat blagocinia de Ocniţa.

Prea Sfinţia Sa a oficiat în cursul dimineţii Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie  în biserica “Sf. Arhangheli”  din oraşul Otaci, raionul Ocniţa, avîndu-i alături pe protoiereul Adrian Cotelea, secretar eparhial, protoiereul mitrofor Alexandru Usatîi, blagocinul raionului Ocniţa şi toţi preoţii din această circumscripţie.

În cuvîntul de învăţătură pe care l-a ţinut după Sfânta Liturghie, PS Nicodim a vorbit despre evanghelia zilei şi rolul familiei slujitorilor sfîntului altar în transmiterea credinţei, menţionînd în mod deosebit că este necesar ca  Evanghelia să fie trăită şi vestită de preoţi cucernici, evlavioşi şi rîvnitori.

Părintele blagocin, în semn de apreciere şi respect, a înmînat din partea preoţilor întregii blagocinii, Prea Sfinţitului Nicodim un set de veşminte arhiereşti, cerînd sfinte rugăciuni la altarul bisericii lui Hristos.

După Sfînta Liturghie a urmat o întrunire cu preoţii acestei blagocinii în cadrul căreia, Vladîca Nicodim le-a oferit în dar un set de cărţi de slujbă: molitfelnic şi aghiazmatar.

La încheiere, preoţii din blagocinie au pregatit o agapă frăţească în onoarea Preasfintitului  Episcop Nicodim şi a tuturor celor prezenţi la sărbătoare.

 Serviciul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Comments are closed.