Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Clericii Bisericii Ortodoxe Ruse, care nu au studii teologice vor fi obligați în regim de urgență să facă studii teologice

Soborul Arhieresc care și-a încheiat activitatea zilele trecute a găsit absolut necesară ridicarea nivelului studiilor pentru viitorii slujitori ai Altarului.

După  cum ne informează Serviciul de Presă al Soborului, arhiereii au recunoscut că rămân neîndeplinite deciziile Soboarelor Arhierești din 2000 și din 2004, despre inadmisibilitatea hirotoniei persoanelor fără studii teologice, sau care cel puțin, nu sunt studenți la instituțiile de teologie.

În legătură cu aceasta, Soborul a decis, ca pe viitor, candidații în treapta de diacon vor trebui ca la momentul hirotoniei să absolvească minimum Seminarul de Teologie, sau cel puțin două cursuri ale seminarului, iar candidații la preoție să dețină diploma de absolvire a seminarului sau Facultatea de Teologie.

Studenții de la Secția fără frecvență pot fi ridicați în treapta de diacon, dar nu mai devreme de absolvirea anului III, iar clericii, care în prezent nu au studii teologice, urmează ca în anul 2011, să fie admiși la studii, la secția fără frecvență, pentru a absolvi Seminarul sau Facultatea.

De asemeni, Soborul este de părerea ca a venit timpul implementării unui sistem de verificare a cunoștințelor! De asemeni recunoscut necesitatea instituirii cursurilor de perfecționare, cel puțin a celor care nu au grad științific în domeniul teologiei sau nu predau în instituțiile teologice!

www.ortodoxia.md

Comments are closed.