Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În ziua când Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sf. Ierarh Grigorie Teologul, Prea Sfințitul NICODIM a liturghisit în s. Călicăuți r-l. Briceni

Astăzi 07.02.2011, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni a participat la sărbătoarea hramului bisericii în cinstea „Sf. Ierarh Grigorie Teologul” din loc. Călicăuţi, r-nul Briceni. În cadrul Sfintei Liturghii parohul bisericii protoiereul Victor Turea, a fost decorat cu dreptul de a purta Cruce cu Pietre Scumpe, iar clericul catedralei „Acoperemîntul Maicii Domnului” din or. Briceni, preotul Gheorghe Saracuţa, a fost decorat cu dreptul de a purta Camilavcă.

Prea Sfinţitul Nicodim, a menţionat că este unica biserică din Eparhia Ţării de Sus care poartă hramul în cinstea acestui mare sfînt, apoi a felicitat pe preotul paroh şi pe enoriaşi cu hramul bisericii menţionînd că Sf. Ierarh Grigorie a fost şi este un stîlp al ortodoxiei un mijlocitor şi rugător deosebit în faţa Tronului Slavei petru toţi credincioşii din ţara noastră ortodoxă.

După Sfînta Liturghie a urmat un Te-Deum şi o trapeză de sărbătoare la care au participat toţi invitaţii şi creştinii din această frumoasă localitate.

Secretar Prot. Adrian Cotelea

Biroul de Presă a Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.