Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujba PS Nicodim la Praznicul Naşterii Domnului – 7 ianuarie 2011

După ce PS Nicodim a fost instalat ca episcop de Edineţ şi Briceni în data de 5 ianuarie, Preasfinţia Sa a săvârşit pe 7 ianuarie noaptea, slujba Praznicului Naşterii Domnului în catedrala episcopală din Edineţ. La această slujbă au participat toţi clericii catedralei, iar răspunsurile la strană au fost date de corul Seminarului Teologic Liceal de fete din Edineţ. Pe lângă pastoralele patriarhului Kiril şi a mitropolitului Vladimir care au fost citite în cadrul slujbei, PS Nicodim a rostit un cuvânt de felicitare adresat tuturor celor prezenţi la slujbă. Şi secretarul eparhiei, prot. Adrian Cotelea i-a mulţumit ierarhului pentru această primă slujbă la catedrala episcopală din Edineţ, după care ierarhul şi clericii au fost colindaţi de corul catedralei şi de credincioşi. Preoţilor slujitori, episcopul le-a dăruit câte un Molitfelnic şi Aghiazmatar, credincioşilor calendare şi iconiţe, iar copiilor dulciuri şi suvenire. 

După slujbă a urmat o agapă la sediul Episcopiei la care au participat mai mulţi clerici şi ostenitori ai eparhiei, dar şi autorităţi locale ale raionului şi oraşului Edineţ, cu care PS Nicodim deja a stabilit o relaţie de colaborare spre binele Bisericii.

 Pe parcursul zilei de 7 ianuarie PS Nicodim a mers şi la Catedrala Sf. Nicolae din Orhei, care i-a rămas spre păstorire în continuare, prin binecuvântarea patriarhului Kiril şi a ÎPS Vladimir. La catedrala din Orhei a avut loc un Te-Deum în cinstea Praznicului Naşterii Domnului, s-au citit pastoralele patriarhului Kiril şi a mitropolitului Vladimir, şi s-a rostit un cuvânt de felicitare pentru toţi cei prezenţi: clerici şi credincioşi din raionul şi oraşul Orhei. Pe parcursul zilei episcopul Nicodim a primit peste 450 de colindători, pe care i-au mulţumit cu dulciuri, dar şi cu câte un calendar şi o iconiţă care să le veselească nu doar trupul, ci să le bucure şi să le lumineze şi sufletul, atât în ziua de sărbătoare, cât şi în viaţa de mai departe.

Comments are closed.